Sew Sampler – μηνιαία συνδρομή Δεκέμβριος ’16

Γεια σας και πάλι!!

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας πω για το κουτί Sew Sampler που έλαβα για τον Δεκέμβριο 2016. Βασικά έλαβα 2 πακέτα #sewsampler, του Δεκεμβρίου ’16 και του Ιανουαρίου ’17  μαζί στις αρχές Φεβρουαρίου. Ήταν τις ίδιες μέρες που τελείωνα ένα τμήμα από το Magic Friendship Medallion, και ειλικρινά αναρωτιόμουν που έχουν χαθεί τα κουτιά μου και αν τελικά θα τα λάβω ποτέ! Καταλαβαίνεται την τρέλα που με έπιασε μόλις είδα το χαρτάκι ειδοποίησης από το ταχυδρομείο. Πάω και φεύγω με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!! Θέλετε να δούμε τι έχει μέσα το κουτί αυτή τη φορά???

Αν θυμάστε σας είχα πει πως κάθε μήνα έχει ένα “θέμα” για το κουτί, αυτή τη φορά ήταν “Γεμάτος από χαρά” λόγω των χριστουγεννιάτικων εορτών! Πάντα αυτά τα κουτιά περιέχουν αντικείμενα που είναι σούπερ χρήσιμα σε όσους ασχολούνται με τις χειροτεχνίες και ειδικά με το πατσγουορκ και το καπιτονάρισμα. Σε αυτό το κουτί όμως είχε και μερικά πράγματα που δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αγοράσω!!! Για να δούμε!!

dsc00601

Το κουτί λοιπόν περιέχει τα παρακάτω αντικείμενα:

  • Ένα μισό jelly roll από τη σειρά Birds of Liberty της Darlene Zimmerman για τα Robert Kaufman Fabrics. Περιέχει 18 λωρίδες 2.5″ x 42″ και ορισμένα διπλά κομμάτια. Αν μπορείτε να κάνετε σκηνή εμένα να ανοίγω το κουτί, να βγάζω τα πράγματα και να κολλάω σε αυτό το ρολό, πόση ώρα το κοιτούσα!!! Έβγαλα το περιτύλιγμα μόνο και μόνο για να πιάσω τα υφάσματα, βέβαια δεν έχω βγάλει το χάρτινο κορδελάκι να το λύσω, φοβάμαι ότι θα το καταστρέψω!! Πως στην ευχή θα ράψω χωρίς να χαλάσω το ρολό μου λέτε??? Τι προβληματισμός αυτός κάθε φορά!! Μα είναι τόσο όμορφο, αν το δεις από πάνω είναι σαν γλειφιτζούρι!!!

  • Την κάρτα #9 που σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις το μπλοκ σε τρεις διαστάσεις: 8″, 12″ and 16″, το οποίο είναι πάντα χρήσιμο. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω το πακέτο υφασμάτων που έχει φτιάξει το Fat Quarter shop για να φτιάξω όλα τα μπλοκάκια. Αν δείτε εδώ τι όμορφα χρώματα έχουν!!

dsc00608

  • Ένα σετ από πλαστικά πρότυπα σε σχήμα φέτας πορτοκαλιού, της σειράς Impressions Quilting Templates “It’s Sew Emma” #ISE-719. Είναι σχεδιασμένα για να χωράνε σε τετράγωνα των  3, 4, 5 και 6 ιντσών. Το Fat Quarter Shop έχει και ένα βίντεο με οδηγίες πως να τα χρησιμοποιήσεις και πως να ράψεις τα φυλλαράκια με απλικέ πάνω στα τετράγωνα, το οποίο είναι πάρα πολύ χρήσιμο!! Αυτά για παράδειγμα δεν είχα σκεφτεί να τα πάρω ποτέ! τώρα όμως που τα έχω και με τη βοήθεια που είδα στο βίντεο, σίγουρα κάτι θα φτιάξω!!

dsc00609

  • Ωραίααα… και φτάσαμε στις κλωστούλες!!! Αν θυμάστε τον Νοέμβριο στο κουτί είχε ένα μασουράκι της Aurifil σε λευκό χρώμα, 100% βαμβακερή κλωστή, και ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη! Φανταστείτε χαρά που πήρα μόλις είδα έξι μασουράκια σε αυτά τα υπέροχα χρώματα, τα οποία είναι κατάλληλα για απλικέ στο χέρι και στη ραπτομηχανή!! Ελπίζω να μπορείτε να δείτε τα χρώματα μέσα από την πλαστική συσκευασία!! ούτε και αυτά θέλω να τα χαλάσω!! βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι, επειδή έχω μείνει εντελώς πίσω στο Splendid sampler και από ό,τι θυμάμαι έχει αρκετά σχέδια  με κέντημα στο χέρι, μάλλον εκεί θα φανούν πολύ χρήσιμα!!
  • Αυτή τη φορά στο σχέδιο για πάπλωμα είχαμε το Round Robin Impressions από το It’s Sew Emma #ISE-301. Δίνεται σε διαστάσεις για τέσσερα μεγέθη παπλωμάτων, Crib – 42.5″ x 42.5″, Lap – 56.5″ x 64.5″, Twin – 70.5″ x 90.5″ and Queen – 84.5″ x 96.5″ στο οποίο χρησιμοποιεί τα πλαστικά φυλλαράκια πορτοκαλιού που σας έδειξα πιο πάνω. Αυτό λοιπόν για μένα είναι μια πολύ ωραία ιδέα, γιατί μου δίνει το πατρόν, μου δίνει βοηθήματα για να κάνω το πατρόν, δίνει και πολύ όμορφα υφάσματα και κλωστές που ταιριάζουν απόλυτα με τα υφάσματα, και έτσι έχω ένα ολοκληρωμένο πακετάκι με το οποίο μπορώ να φτιάξω κάτι, προσθέτοντας βέβαια και ορισμένα υλικά δικά μου. Θα το φτιάξω, εγκρίνεται!!!

dsc00605

  • Για το τέλος άφησα το σετ μαγνητάκια Sew Cherry από την Lori Holt της Bee in my Bonnet #ST-5037. Το σετ περιλαμβάνει τέσσερα τετράγωνα μαγνητάκια των 2 ιντσών από την σειρά Sew Cherry 2. Αυτά επίσης δεν είχα σκεφτεί να αγοράσω γιατί πολύ απλά δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να ψάξω για μαγνητάκια σε μαγαζί με υφάσματα!!! Αλλά είναι τόσο όμορφα που έχουν ήδη πάρει θέση στο ψυγείο μου ανάμεσα στα υπόλοιπα αγαπημένα μαγνητάκια!!!

Για τα στατιστικά, η λιανική τιμή των προϊόντων του πακέτου του Νοεμβρίου ήταν 63.34$, ενώ η συνδρομή είναι στα 41€. Περιμένω να λάβω κάποια στιγμή το κουτί του Φεβρουαρίου με το καλό!! Εκεί να δείτε τι έχει!! Προς το παρόν μένω με αυτό και στην επόμενη ανάρτηση θα σας πω για το κουτί του Ιανουαρίου που περιμένει υπομονετικά τη σειρά του!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρέα. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση να είστε καλά!!

Ελένη

2 thoughts on “Sew Sampler – μηνιαία συνδρομή Δεκέμβριος ’16

  1. Οι κλωστές και τα υφάσματα ήταν καταπληκτικά!!!!Τα υπόλοιπα δεν με ενθουσίασαν.Και πάλι όμως η τιμή μαζί με τα μεταφορικά(είναι και τα μεταφορικά μέσα;;;) είναι σούπερ!!!

    Liked by 1 person

    • Η τιμή είναι μαζί με τα μεταφορικά! Και βασικά η έκπτωση είναι όσο τα μεταφορικά, οπότε γενικά συμφέρει ακόμα και εδώ στην Ελλάδα, φαντάσου στην Αμερική τα παίρνουν με 25$ και κάτι ψηλά μεταφορικά.

      Like

Leave a comment