Το μπλοκ του μήνα από την Intrepid Thread – Magic Friendship Medallion B/ROM –Month 01

 

Γεια σας. Ελπίζω όλοι να είστε καλά.

Ήθελα να σας πω για αυτό εδώ και αρκετό καιρό. Αφού ολοκλήρωσα το πρώτο μέρος χτες το βράδυ, ήρθε η ώρα να το παρουσιάσω. Σε μια προηγούμενη ανάρτηση είχα αναφέρει πως ένα από τα Μπλοκ-του-Μήνα με τα οποία θα ασχοληθώ φέτος είναι αυτό που το οργανώνει η Julie Dueck, ιδιοκτήτρια του The Intrepid Thread. Όλα ξεκίνησαν όταν μια από τις αγαπημένες μου bloggers, η Maureen Cracknell ανέφερε σε μια ανάρτησή της πως το Modern Chrysanthemum block  της θα ήταν το κεντρικό μοτίβο σε ένα νέο ΒΟΜ. Τα περισσότερα υφάσματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι από τη σειρά υφασμάτων της Maureen Fleet & Flourish, με μερικές προσθήκες από την Art Gallery Fabrics τα οποία θα εναρμονίζονται με την παραπάνω σειρά. Όπως αναφέρει η Julie στην περιγραφή του ΒΟΜ, κάθε μήνα θα έχουμε μια νέα σειρά ή μισή σειρά (γι’ αυτό βάζουν και το R  στην περιγραφή, R=round). Επίσης θα προσθέσουν και άλλοι σχεδιαστές τα σχέδιά τους στο γενικό μοτίβο ( γι’ αυτό λέγεται και  Friendship=Φιλία/Δέσιμο/Παρέα). Η διάρκειά του θα είναι έξι μήνες, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο. Το τελικό μέγεθος του παπλώματος θα είναι περίπου 70-80 ίντσες τετράγωνο (1,80-2,00 μέτρα). Πρέπει να σας πω ότι έχω κατενθουσιαστεί!!!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε λοιπόν, είπα να καταπιαστώ και με αυτό το έργο. Είχα απόλυτο άγχος, και θα εξηγήσω το λόγο. Αυτά τα πακέτα έρχονται με τα κατάλληλα υφάσματα σε συγκεκριμένα μεγέθη για να χρησιμοποιηθούν όπως λέει στο σχέδιο. Που σημαίνει τα περιθώρια για λάθη είναι μηδαμινά. Προσπαθώντας να κόψω τα κομμάτια στο σωστό μέγεθος, κατάφερα ένα από τα πρώτα να το κόψω λάθος!!! Πανικό να το πω? Θα το πω, πανικός!! Λες και δεν είχα ξανά κόψει ύφασμα, τι άγχος και αυτό!! Τέλος πάντων, τα έραψα τα δυο κομμάτια μεταξύ τους και μετά τα έκοψα στο σωστό μέγεθος. Περιττό να πω στα υπόλοιπα κομμάτια μέτραγα τρείς φορές πριν κόψω. Μην αναφέρω ότι δεν ήθελα να τα κόψω εξαρχής για να μην καταστρέψω το σχέδιο σε κάθε ύφασμα. Παρ’ όλα αυτά, βρήκα τη δύναμη να συνεχίσω, γιατί ήξερα πως το αποτέλεσμα θα ήταν φανταστικό!! 

Αυτές είναι λοιπόν οι πριν και μετά φωτογραφίες!! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό το κομμάτι. Ειλικρινά το αγαπώ!

44026-20160326_195307

πριν!!!!

e2c02-img_20160327_233205

μετά!!!! 

Είναι εντυπωσιακό, τι λέτε?? Επίσης, φτιάχνοντάς το, παρατήρησα πως είναι η πρώτη φορά που ξεκινάω τοπ παπλώματος από το κέντρο προς τα έξω. Ξέρω πως συνήθως ενώνουμε μικρότερα κομμάτια σε σειρές, μετά ράβουμε τις σειρές μεταξύ τους, προσθέτουμε και τα εξωτερικά πλαίσια και ολοκληρώνεται το πάνω του μέρος. Και σε αυτό το μπλοκ, ενώθηκαν τα κομμάτια σε σειρές και μετά μεταξύ τους, αλλά όλα αυτά σχημάτισαν μόνο το βασικό μπλοκ. Το κέντρο του. Και όλα τα υπόλοιπα θα πάνε γύρω γύρω, σαν να αγκαλιάζουν το κεντρικό μοτίβο.

Περιμένω με χαρά να παραλάβω και τα επόμενα πακέτα!! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που παίρνω μέρος σε αυτό το μπλοκ-του-μήνα, είναι από τα αγαπημένα μου (όχι πως έχω κάνει και πάρα πολλά!!!). Εύχομαι να σας άρεσε αυτό το σχέδιο!! Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε όλοι καλά και χαρούμενοι!! Γεια σας!!