Churn Dash Delight B.O.M. από Kinship Quilters και Garden Path Quilts

Γεια σας, ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας πω για το πάνω μέρος ενός παπλώματος που ολοκλήρωσα πρόσφατα, πολλοί μπορεί να το είδατε τις προάλλες που το ανέβασα στο Facebook βραδιάτικα από τη χαρά μου!! Με πολύ χαρά και περηφάνια σας παρουσιάζω αυτό το Μπλοκ-του-μήνα (Μτμ) γκρουπ από το Facebook, το οποίο ανήκει στην Deanna Nagle, η οποία και το διαχειρίζεται, μια νέα κοπέλα από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλληλοβρεθήκαμε σε ένα άλλο γκρουπ που σχετίζεται με την ραπτική-πατσγουορκ στο Facebook, στο τέλος του 2014. Μόλις ρώτησε αν θα ενδιαφερόταν κανένας να πάρει μέρος σε ένα καινούριο Μτμ, απάντησα αμέσως «ναι ναι, εμένα εδώ, εγώ θέλω να πάρω μέρος», χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για το τι θα περιέχει. Σας έχω ξαναπεί ότι η περσινή χρονιά ήταν η χρονιά των Μπλοκ-του-μήνα, ράβουμε-μαζί, πλέκουμε-μαζί γκρουποκαταστάσεων. Όπως τα έφερε η χρονιά το 2015 ξεκίνησα σε τρεις ομάδες ραπτικής με Μτμ, ένα από την Ελλάδα, ένα από την Αμερική (αυτό της Deanna) και άλλο ένα από την Αμερική που το  άφησα σχεδόν στην πολύ αρχή του γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν θα το προλάβω να ασχοληθώ, αν κάτσω να αφιερώσω χρόνο και στα άλλα δύο. Το μπλοκ του μήνα από την Ελληνική ομάδα θα το αναλύσω σε άλλη ανάρτηση μόλις ξεκινήσω να τα ενώνω και να κάνω λίγη πρόοδο.

Η ομάδα της Deanna στο Facebook με το ΜπλοκτουΜήνα ονομάζεται Kinship Quilters B.O.M. & Swappers Group. Για να καταλάβετε, ήταν χωρισμένο σε δυο ομάδες, η δεύτερη είχε ανταλλαγή κομματιών και δεν ασχολήθηκα, γιατί συμμετείχα σε ανταλλαγή μπλοκ στο ελληνικό γκρουπ, οπότε μπήκα στην πρώτη ομάδα του Μτμ. Αυτό λοιπόν το Μπλοκ-του-μήνα ήταν χωρισμένο σε τρία επίπεδα, στους αρχάριους, στους ενδιάμεσους και στους προχωρημένους. Τα σχέδια ήταν από την Barbara Grutter, η οποία έχει το Garden PathQuilts. Τα υφάσματα που χρησιμοποιήσαμε ήταν από τη συλλογή Kaffe Fassett, η οποία περιείχε σχέδια από τους Kaffe Fassett, Philip Jacobs, Martha Negley και Brandon Mably. Επίσης ήταν χωρισμένη και σε χρωματικές ομάδες, όπως του πετραδιού (πολύτιμου λίθου? Πώς να το μεταφράσω τώρα αυτό!!!), της γης, του κίτρου και του ροζ. Εγώ διάλεξα να ασχοληθώ με ένα εύκολο σχέδιο, οπότε πήρα των αρχαρίων και σε αποχρώσεις του πετραδιού που μου φαίνεται είχε τα πιο όμορφα χρώματα. Περιττό να πω ότι επειδή εγώ μένω στην Ελλάδα και η Deanna στην Αμερική, το πακέτο έκανε συνήθως 2 εβδομάδες για να φτάσει μετά την πληρωμή. Μέχρι να φτάσει, οι φίλες που είχαν ήδη παραλάβει τα πακέτα τους, είχαν ήδη ράψει τα μπλοκάκια τους και τα ανέβαζαν στην ομάδα στο facebook και τα βλέπαμε όλοι εκεί!!! Μη σας τα πολυλογώ, αφού παρέλαβα και έραψα το πρώτο μπλοκάκι μου, και αφού είδα τι έκαναν και οι άλλες, παρήγγειλα στηνDeanna να με γράψει και σε μια δεύτερη ομάδα (!!!!) στους ενδιάμεσους με χρωματικές αποχρώσεις του ροζ. Τα μπλοκ του κάθε επιπέδου είχαν ένα  γενικό τίτλο, των αρχαρίων λεγόταν “All around the town” , των ενδιάμεσων “Churn dash delight” και των προχωρημένων “The Circle of Life”. Αυτή η ανάρτηση αφορά το δεύτερο.\

Αυτά λοιπόν είναι τα 12 μπλοκ, ένα για κάθε μήνα.

02899-20160227_190954

Ακολουθώντας τις οδηγίες για την ολοκλήρωση του πάνω  μέρους του παπλώματος, μπορούσα να δω σε γενικές γραμμές πως θα βγει, αλλά ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βγει τόσο όμορφο. Σκεφτείτε ότι τον Kaffe Fassett τον είχα ακουστά σαν σχεδιαστή υφασμάτων, είχα δει κάποια σχέδια και χρώματα, αλλά ήταν η πρώτη φορά που τα δούλευα από πρώτο χέρι, περιττό να σας πω ότι είναι υπέροχα!! Παρ’ όλες τις επιφυλάξεις μου, αποφάσισα να δουλέψω με τη συλλογή αυτή και με σχέδια – μπλοκ τα οποία δεν είχα υπολογίσει να ασχοληθώ ακόμα. Φυσικά το αποτέλεσμα ήταν ανώτερο των προσδοκιών μου.

094bb-20160304_090710

 

Και αυτό είναι το τοπ του παπλώματος τελειωμένο!!! Δεν είναι τέλειο???!!! Συγχωρήστε τον ελλιπή φωτισμό, καθώς το μόνο ελεύθερο μέρος για φωτογράφιση αρκετά μεγάλο ήταν η κρεβατοκάμαρά μου. Μόλις καταφέρω και καπιτονάρω το πάπλωμα και ολοκληρωθεί, θα το φωτογραφίσω καλύτερα και με περισσότερες λεπτομέρειες. Σε επόμενη ανάρτηση θα ασχοληθώ με το μπλοκ των αρχαρίων το “All around the town” και θα ανεβάσω και φωτογραφίες του τελειωμένου πάνω μέρους του παπλώματος (αν όχι ολόκληρου του τελειωμένου παπλώματος!!!)

1c9ce-12822913_10209529230053521_37472004_o

Η γενική μου εμπειρία είναι ΣΟΥΠΕΡ ΘΕΤΙΚΗ. Η Deanna είναι ένας από Τους Καλύτερους Ανθρώπους στον κόσμο, πολύ εργατική, επαγγελματίας, σε βοηθάει και σε εμπνέει καθημερινά! Προσωπικά με βοήθησε στα αρχικά στάδια των πληρωμών, να ξέρω που βρίσκονται τα πακέτα μου κατά την αποστολή τους. Επίσης στάθηκε δίπλα μου εκείνους τους «όμορφους» πρώτους μήνες με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, και βρήκαμε ένα τρόπο μαζί να συνεχίσουμε το ταξίδι μέχρι το τέλος! Ήταν γενικά μια καταπληκτική εμπειρία!! Συνιστώ μέσα από την καρδιά μου να μπείτε στην ομάδα στο Facebook  Kinship Quilters B.O.M. &Swappers Group, αν θέλετε μπορείτε να της αφήσετε μήνυμα και θα σας απαντήσει πολύ γρήγορα. Αυτή τη χρονιά έχει καινούριες ομάδες με νέα σχέδια. Ειδικά οι φίλοι από την Αμερική θα τους πρότεινα να δηλώσουν συμμετοχή, μιας και τα έξοδα αποστολής είναι πολύ χαμηλά για αυτούς. Αλλά και φίλοι από την Ευρώπη ή άλλες ηπείρους θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την Deanna, να την ρωτήσουν και για τα έξοδα αποστολής και ό,τι άλλες πληροφορίες χρειάζονται. H Deanna θα χαρεί πολύ να σας εξυπηρετήσει. Αυτή τη χρονιά συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα που το αναφέρει σαν Top Tester, θα σας εξηγήσω σε άλλη ανάρτηση τι είναι αυτό!! Πάντως είμαι πολύ ενθουσιασμένη και για αυτό το βήμα και ανυπομονώ να ξεκινήσω!!!

Αν χρειάζεστε βοήθεια να ξαναβρείτε το χαμένο σας «μότζο» για τη ραπτική σας, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος!!! Σας χιλιοευχαριστώ που ήσασταν και σήμερα εδώ. Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά, να προσέχετε και να είστε ευτυχισμένοι!!! Γεια σας!!

Advertisements