Το μπλοκ του μήνα από την Intrepid Thread – Magic Friendship Medallion B/ROM –Months 02-03-04

Γεια σας και πάλι. Ελπίζω όλοι να είστε καλά!

Ένα χρόνο πριν είχα πάρει μέρος στο Μπλοκ του μήνα από την εταιρία The Intrepid Thread. Πέρασε ένας χρόνος από τότε και όπως καταλάβατε δεν ολοκλήρωσα την κατασκευή του τότε. Θα σας εξηγήσω παρακάτω τους λόγους και μέσα από τις φωτογραφίες θα σας δείξω τις δυσκολίες που αντιμετώπισα πρώτη φορά όταν έφτασα στα επόμενα στάδια και πως το αντιμετώπισα τώρα που αποφάσισα να το καταφέρω. Πέρυσι λοιπόν είχα παρουσιάσει το κεντρικό μοτίβο-μπλοκ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ανάρτηση εδώ, για να μην επαναλαμβάνω πολλά.

Είχα μείνει λοιπόν στο κεντρικό τετράγωνο, το οποίο από μόνο του εγώ προσωπικά το θεωρώ πολύ εντυπωσιακό!!

e2c02-img_20160327_233205

Στη συνέχεια, τον δεύτερο μήνα ξεκινήσαμε να καδράρουμε το κεντρικό μοτίβο με λεπτές λωρίδες μονόχρωμων υφασμάτων ανοιχτό πράσινο και σκούρο μπλε. Το επόμενο στάδιο συμπεριλάμβανε τέσσερις καρδιές στις γωνίες και παραλληλόγραμμα, σε ανοιχτόχρωμο φόντο.

12998635_10156831359150002_7565773930087797941_n

Το τοπ άρχισε και μεγάλωνε ομοιόμορφα και στις τέσσερις πλευρές του και περίμενα με αγωνία τα επόμενα υφάσματα και τις οδηγίες κατασκευής. Μόλις έφτασε το επόμενο πακέτο, ξεκίνησα με μια χαρά να ράψω λεπτές λωρίδες υφασμάτων όπως έγραφε στις οδηγίες. Να ξεκαθαρίσω κάτι πριν παρεξηγηθώ. Οι οδηγίες είναι αναλυτικές, έχουν βοηθητικά στοιχεία σε πάρα πολλά σημεία που μπορεί να δυσκολέψει το έργο. Δίνει και εναλλακτικές πρακτικές, αν δεν έχεις ένα εργαλείο σου δίνει pdf με σχέδιο για να το χρησιμοποιήσεις σαν οδηγό. Εγώ από τη χαρά μου να τα φτιάξω πιο γρήγορα,  ενώ διάβασα τις οδηγίες ένα σωρό φορές, ε, στραβώθηκα και τελικά την πάτησα σε πολλά στάδια αυτής της κατασκευής. Όπως είχα γράψει και στην προηγούμενη ανάρτηση για αυτό το μπλοκ του μήνα, και το γράφει κάθε φορά και στις οδηγίες, δεν έχεις πολλά περιθώρια λάθους, ούτε από θέμα υφασμάτων ούτε από θέμα μετρήσεων. Πρέπει να διαβάζεις τις οδηγίες, να υπογραμμίζεις και να χρωματίζεις τα σημεία κλειδιά γιατί αλλιώς και θα πιάσεις το ξηλωτήρι, και θα κλαις τα υφάσματα που έκοψες βιαστικά, ε και μια κρίση πανικού θα σου έρθει.

Γιατί είναι και κάμποσο βαρετό να ράβεις 4*9=36 λωρίδες με φάρδος 1 και 1,25 ίντσας και μήκους 42 ιντσών. Εκεί λοιπόν ξεκίνησαν τα προβλήματα. Όσες ασχολείστε με το άθλημα, ξέρετε ότι κάθε φορά που ράβουμε δυο κομμάτια ύφασμα μαζί, υπάρχει μια πιθανότητα να το ράψουμε με το σωστό περιθώριο ραφής και μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να μας ξεφύγει το περιθώριο για ένα χιλιοστό. Αυτό το χιλιοστό όταν έχεις μόνο δυο μεγάλα κομμάτια ύφασμα δεν φαίνεται. Αν έχεις πολλά υφάσματα μικρού φάρδους, χιλιοστό στο χιλιοστό μετά από 9 υφάσματα έχεις φτάσει να σου λείπει σχεδόν 1 εκατοστό. Σκέψου να έχεις ράψει και τα τέσσερα αυτά πακετάκια, τι να πρωτο-ξηλώσεις και από που να ξεκινήσεις. Με τι καρδιά!!! Έμεινε λοιπόν στην άκρη από πέρυσι μέχρι φέτος πριν 3 εβδομάδες. Όπου αποφάσισα να το λύσω το πρόβλημα μια και καλή (Χα!!) Εδώ βλέπετε δύο από τις τέσσερις ολοκληρωμένες λωρίδες.

dsc00571

Αποφάσισα λοιπόν να ξηλώσω μόνο τις εξωτερικές λωρίδες αρχικά και να τις ξαναράψω με περιθώριο 1/8 αντί για 1/4 της ίντσας. Έφτασα σε ικανοποιητικό επίπεδο, οπότε αποφάσισα να διορθώσω όλα τα πακέτα έτσι. Στη συνέχεια οι οδηγίες ζητάνε να κόψεις τις λωρίδες σε τρίγωνα 60º. Αυτό μπορείς να το πετύχεις χρησιμοποιώντας ειδικό χάρακα (που δεν είχα) ή να κόψεις έναν οδηγό (template) από ένα pdf αρχείο που έδιναν οι οδηγίες. Εγώ το είδα αυτό? Όχι βέβαια!!! Χρησιμοποίησα κάτι γραμμές που έχει ο χάρακάς μου που δείχνει τις 60º και θεώρησα ότι το κάνω και σωστά!! Μέχρι που είδα ότι σχεδόν κανένα τρίγωνο δεν είναι ακριβώς ίδιο με το προηγούμενο, ήταν λίγο μεγαλύτερο ή λίγο μικρότερο. Σκέφτηκα ότι κάπου θα μπορούσα να κλέψω κανένα χιλιοστό πάλι στο περιθώριο ραφής και να τα φέρω στα ίσια τους στις επόμενες ραφές. Πέρα από το γεγονός ότι ράβεις διαγώνια στο ύφασμα, εκεί που είναι πολύ πιθανόν να ξεντώσει λόγω της ύφανσης, ένας βαθμός επιπλέον δυσκολίας!

dsc00572dsc00573

Φτάνεις λοιπόν να δημιουργήσεις ένα μισό εξάγωνο ράβοντας τρία τρίγωνα μεταξύ τους. Εκεί πάλι φάνηκε πόσο στραβός είναι ο γιαλός. Νομίζω σε αυτό το σημείο μπήκα ξανά στα εμαιλ μου και έψαξα και βρήκα το pdf με τον οδηγό που σου έδινε, το εκτύπωσα, το έβαλα κάτω από τα δικά μου τρίγωνα και μόλις είδα τη διαφορά, νομίζω το παράτησα πάλι για μια δυο μέρες.

dsc00574

Ήμουν σίγουρη ότι αυτά τα λάθη θα τα έβρισκα και πιο μπροστά στα επόμενα στάδια της κατασκευής. Όπως και έγινε. Και εδώ.

Και εδώ.

Και εδώ….

Νομίζω μετά από αυτό το στάδιο, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα να τα ενώσω όλα μαζί. Τα πάτησα και με το σίδερο να κάτσουν καλά οι ραφές, ε από μακριά λέω καλό θα φαίνεται!!! Εν τω μεταξύ, μεγαλώνει πολύ γρήγορα με τα πλαίσια που βάζω κάθε φορά και δεν μπορεί να το κρατήσει ένας άνθρωπος μόνος του πια. Το κρέμασα λοιπόν στα σύρματα στο μπαλκόνι, βγήκα και στον κήπο και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες. Φυσούσε και εκείνη τη μέρα, αυτή είναι πιστεύω η καλύτερη φωτογραφία του!!!

dsc00594

Για του λόγου το αληθές

Το μάθημα της ημέρας είναι το εξής. Διαβάζουμε τις οδηγίες αφού τις εκτυπώσουμε, υπογραμμίζουμε, κυκλώνουμε, χρωματίζουμε, βάζουμε ένα σωρό βελάκια εκεί που λέει ΣΟΣ και ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ αν δεν είμαστε 10000000% σίγουρες!!

Το επόμενο πακέτο ξεκινάει από ό,τι είδα με δύο φαρδιές λωρίδες υφασμάτων και μετά έχει πάλι ένα σχέδιο περιμετρικά. Θα προσπαθήσω να δω τι διαστάσεις θα πρέπει να έχει το μπλοκ μετά τις πρώτες λωρίδες για να προσθέσω λίγο και να κλέψω εκεί τη διαφορά. Δεν ξέρω αν καταλάβατε, ελπίζω να το καταφέρω πάντως γιατί δεν θέλω να το χαλάσω περισσότερο.

Με αυτά και αυτά, πέρασαν 2 εβδομάδες, στο ενδιάμεσο πέρασα και μια ίωση και καθυστέρησα να ανεβάσω αυτή την ανάρτηση. Το πάθημα μάθημα λοιπόν, και εύχομαι στο επόμενο στάδιο να τα πάω καλύτερα!!

Έλα και σιγά σιγά μπαίνει και η άνοιξη!!! Γεια σας και να είστε πάντα καλά!!

Advertisements

4 thoughts on “Το μπλοκ του μήνα από την Intrepid Thread – Magic Friendship Medallion B/ROM –Months 02-03-04

  1. Ελενιτσα, χαρα στο κουραγιο σου, κοριτσι μου!!!! Εγω δεν ξερω αν θα ειχα τη διαθεση να το ξαναπιασω…..τουλαχιατον για περισσοτεεο απι ενα χρονο:))) φαινεται πολυ ομορφο παντως.. εχω αγωνια να δω το επομενο σταδιο

    Liked by 1 person

    • Αντιγόνη να είσαι καλά! Τα προβλήματά τα δημιούργησα μόνη μου τελικά. Τώρα που πέρασα αυτό το στάδιο, ελπίζω το επόμενο να είναι πιο εύκολο! ♡ θα ενημερώσω με νέο ποστ!

      Like

  2. Pingback: Sew Sampler – μηνιαία συνδρομή Δεκέμβριος ’16 | CRAFTY CARNATION

  3. Pingback: Το μπλοκ του μήνα από την Intrepid Thread – Magic Friendship Medallion B/ROM –Months 04-05 | CRAFTY CARNATION

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s