Συλλογή πατσγουορκ μπλοκ από την Art Gallery Fabrics

Γεια σας!! Ελπίζω να είστε καλά!!!

Περιμένω από τον Νοέμβριο να σας πω για ένα σετ υφασμάτων που κέρδισα (γιουπιιιιιι!!!) σε ένα διαγωνισμό της Art Gallery Fabrics, τον Νοέμβριο του 2016 (ναι είμαστε ακόμα λίγο πίσω στα γεγονότα, αλλά ήθελα όπως σας είπα να τα πάρω με τη σειρά!!) Η Art Gallery Fabrics λοιπόν, είναι μια εταιρία στην Αμερική που έχει τη δική της ομάδα σχεδιαστών υφασμάτων με φοβερό ταλέντο κατά τη γνώμη μου. Σχεδιάζουν και παράγουν τις δικές τους σειρές υφασμάτων, με εξαιρετική ποιότητα σε υλικό και ύφανση. Αυτό το καταλαβαίνεις μόλις πιάσεις για πρώτη φορά ένα κομμάτι ύφασμα!! Είναι μαλακό, δεν ξεφτίζει και έχει φανταστική ποιότητα  χρωμάτων!! Την πρώτη φορά που δούλεψα με αυτά τα υφάσματα ήταν όταν πήρα μέρος πέρυσι το Μπλοκ-του-μήνα από την Julie Dueck, ιδιοκτήτρια του The Intrepid Thread. Για περισσότερες λεπτομέρειες με το παραπάνω μπλοκ-του-μήνα δείτε σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ.

Η χαρά μου κάθε φορά που κερδίζω κάτι, ειδικά υφάσματα, είναι απίστευτη, απορώ πως κατάφερα και δεν το ανέφερα νωρίτερα!! Μα δείτε σας παρακαλώ!!! Η Melissa μου έστειλε και ένα μικρό σημείωμα μαζί!!

dsc00490

Ο διαγωνισμός λοιπόν συνοδευόταν από ένα βίντεο που έδειχνε πέντε μπλοκάκια στα οποία είχαν χρησιμοποιήσει τα παραπάνω υφάσματα. Φυσικά εγώ ξετρελάθηκα, πήρα μέρος στο διαγωνισμό και υποσχέθηκα ότι αν κερδίσω θα φτιάξω ακριβώς τα ίδια μπλοκάκια!!! Μαντέψτε τη συνέχεια!!! Για πάμε να τα δούμε αναλυτικά!! Τα μπλοκάκια έχουν διαστάσεις 12.5*12.5 ίντσες, δηλαδή 31.75*31.75 εκ.

  • AGF Quilt Block Collection: Fussy Cut Block featuring Hello Ollie

dsc00540

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπλοκ δείτε εδώ. Το κεντρικό μοτίβο με τον κύκνο είναι από την Bonnie Christine με διπλό περίγραμμα από λωρίδες.

  • AGF Quilt Block Collection: Dutchman’s Puzzle Block featuring Observer by April Rhodes

dsc00547

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπλοκ δείτε εδώ. Το σχέδιο είναι τέσσερα ζευγάρια από flying geese. Ακόμα με δυσκολεύει αυτό το σχέδιο, πολλές ραφές διαγώνιες, και από ό,τι φαίνεται η ραπτομηχανή μου κάπου τραβάει λίγο παραπάνω ή μου φαίνεται??? ή μήπως φταίει ο ατμός καθώς σιδέρωνα? δεν το ξαναφτιάχνω, το αφήνω όπως είναι!! όταν θα ενωθεί με τα υπόλοιπα μπλοκάκια, καπιτοναριστεί, πλυθεί και στεγνώσει δεν θα φαίνεται τίποτα!!!!

  • AGF Quilt Block Collection: Economy Quilt Block featuring Nightfall Fabric by Maureen Cracknell

dsc00549

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπλοκ δείτε εδώ. Το σχέδιο λέγεται τετράγωνο μέσα στο τετράγωνο. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για αυτό το τετράγωνο, εγώ ακολούθησα τις οδηγίες του βίντεο. Το θέμα είναι σε αυτό το τετράγωνο να διαλέξεις ένα κεντρικό μοτίβο από ένα ύφασμα που σου αρέσει, και με τα υπόλοιπα υφάσματα το τονίζεις βάζοντάς το σε “κάδρο”. Το ίδιο έγινε και με το πρώτο τετράγωνο με τον κύκνο.

  • AGF Quilt Block Collection: Antique Tile Quilt Block featuring in house Lagom fabrics

dsc00550

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπλοκ δείτε εδώ. Για αυτό το σχέδιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά κομμάτια από τετράγωνα και παραλληλόγραμμα υφάσματα, ό,τι σας έχει περισσέψει από άλλα προτζεκτ, σε ανοιχτούς και σκούρους τόνους.

Και το τελευταίο για σήμερα

  • AGF Quilt Block Collection Tutorial: Jack in the Box Block featuring Heartland fabrics by Pat Bravo and Denim Studio Linen

dsc00552

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπλοκ δείτε εδώ. Το σχέδιο όπως βλέπετε περιλαμβάνει πολλά HST-half square triangles, δηλαδή τετράγωνα φτιαγμένα από τρίγωνα.Δεν είναι δύσκολο απλά θέλει υπομονή και καλό σιδέρωμα στα περιθώρια ραφής. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στα τετράγωνα που έχουν αντίθετες διαγώνιες ραφές, για να “φωλιάσουν” η μια στην άλλη και  να πετύχετε τη μύτη του καινούριου τριγώνου που σχηματίζεται. Λεπτομέρειες, αλλά αξίζει τον κόπο!

Η Art Gallery Fabrics έχει βγάλει και άλλα μπλοκάκια, τα οποία θα ράψω τις επόμενες μέρες και θα τα παρουσιάσω σε νέα ανάρτηση. Βέβαια μου έχουν περισσέψει υφάσματα από το πακέτο, αλλά δεν θέλω να τα κόψω!!! Από την άλλη, αν δεν τα κόψω πως θα κάνω τα επόμενα τετράγωνα?? Πω πω προβληματισμός Κυριακάτικα!!!

Γεια σας και σας ευχαριστώ που ήρθατε και σήμερα στο μπλογκ μου. Πάω να κάνω ένα μινι καθαρισμό της ραπτομηχανής που το χρειάζεται!! Εσείς τι θα κάνετε σήμερα?

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s