Τα τελευταία νέα

Γεια σας.
Έχει περάσει λίγο διάστημα από την τελευταία ανάρτηση, αν και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα είμαι πιο τακτική στις αναρτήσεις μου. Πριν από μερικές ημέρες μου έδωσαν μια συμβουλή η οποία μου θύμισε γιατί ξεκίνησα αυτό το μπλογκ. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Πριν από ένα μήνα περίπου, επικοινώνησα με ένα συμφοιτητή μου από το πανεπιστήμιο, ο οποίος μου είπε η γυναίκα του είναι έγκυος και ουσιαστικά έχει μπει στο μήνα της και περιμένουν το μωρό τους. Τον ρώτησα αν θα μπορούσα να του στείλω ένα παιδικό κουβερτάκι σαν δώρο για το μωράκι τους και δέχτηκε (τα μωρουδιακά κουβερτάκια είναι ιδανικά για πλέξιμο!!). Επειδή δεν ήξεραν το φύλο του μωρού (έκπληξη!!!), πήγα στο μαγαζί Πλέκω, στα Χανιά, από όπου αγοράζω τα νήματά μου, βρήκα τις φίλες μου Τζούλι και Μαρία, οι οποίες με βοήθησαν να διαλέξω τύπο νήματος και χρωματικούς συνδυασμούς. Τελικά διάλεξα τα παρακάτω νήματα, τα οποία είναι Cozy Soft, by Ella Rae, το οποίο είναι 25% Superwash Wool και 75% Acrylic.

92c77-12546160_10156497116165002_1161277114_o

Έστειλα την παραπάνω φωτογραφία στο φίλο μου και του άρεσε πάρα πολύ, οπότε θεωρώ πως είναι μια καλή επιλογή. Το σχέδιο που διάλεξα το είχα ξανακάνει στην προηγούμενη κουβέρτα που είχα φτιάξει από ένα μάθημα που είχα παρακολουθήσει το Νοέμβριο του 2015, ουσιαστικά είναι ζιγκ-ζαγκ με βελονάκι. Θα ανεβάσω φωτογραφία με το κουβερτάκι ολοκληρωμένο αφού το παραλάβουν οι φίλοι μου, για να μη χαλάσω την έκπληξη!!

Στο μεταξύ, δεν έκατσα και καθόλου, όταν ξέμεινα από νήμα για το κουβερτάκι στους τελευταίους 20 πόντους, είπα να πιάσω την πλεκτή κουβέρτα να ενώσω τα υπόλοιπα κομμάτια να πάρει και αυτή τη σειρά της. Έφτασα να ενώσω άλλες τρεις σειρές, μέχρι στιγμής 7 και με άλλη μια θα γίνουν 8 σειρές σύνολο, βγαίνει μια μονή κουβέρτα. Η ικανότητά μου στην ένωση των κομματιών δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά γενικά προσπαθώ να μάθω όλες τις δυσκολίες που βγάζει αυτό το πρότζεκτ, είτε είναι ο τρόπος που πλέκω, είτε οι ενώσεις. Σε γενικές γραμμές επειδή θα την κρατήσω εγώ, δεν αγχώνομαι τόσο πολύ, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ βέβαια.  Μέχρι στιγμής έτσι φαίνεται λοιπόν.

e7589-20160211_083704

Και το τελευταίο με το οποίο ασχολήθηκα και πρέπει να το τελειώνω και αυτό σύντομα, δηλαδή μέχρι και μεθαύριο, είναι η κατασκευή ενός τραπεζομάντηλου να το πω, πανελ να το πω, δεν το ξέρω στα ελληνικά χίλια συγγνώμη, runner νομίζω το λένε στα αγγλικά, εγώ πάνελ θα κάνω πάντως για τον τοίχο. Το διοργανώνει η ομάδα το FB “Και στην Ελλάδα αγαπάμε το πατσγουορκ”. Ουσιαστικά είχαμε ένα μήνα να  φτιάξουμε ένα τύπου τραπεζομάντηλο/σουπλα/πάνελ με αναφορά στην Αγάπη, και θα το έχουμε ολοκληρωμένο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου!!  Οι οδηγίες που χρησιμοποίησα είναι από το μπλογκ της Megan Pitz, το Canoe Ridge Creations, η οποία ουσιαστικά το παρέχει δωρεάν σε όσους θέλουν να το φτιάξουν, και την ευχαριστώ πολύ! Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει μόνο ένα, θέλω να φτιάξω ένα ακόμα και να τα ενώσω, όλα αυτά μέχρι τις 14-2!!!

9a7bd-20160204_194312

15305-20160204_211526

Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ!!!

Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε όλοι καλά!!!

Advertisements