Παρουσίαση βιβλίου και άλλες ιστορίες

Γεια σας. Ελπίζω όλοι να είστε καλά!
Ήθελα να κάνω αυτή την ανάρτηση για να σας πω για τα πράγματα που αγόρασα προχτές και έχουν σχέση με το πατσγουορκ και το quilting. Μπορεί να φανεί σαν διαφήμιση, αλλά για μένα δεν είναι. Αυτός είναι ένας τρόπος για μένα να παρουσιάσω κάτι που ήδη βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό, συν του ότι εκτιμώ την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι άνθρωποι με το να τους αναφέρω σε ανάρτησή μου. Θα το καταλάβετε πιο καλά μόλις διαβάσετε παρακάτω.
Οι Ελληνίδες φίλες που διαβάζουν το μπλογκ (και οι Έλληνες φίλοι) το ξέρετε καλά πως το πατσγουορκ και το quilting είναι σχετικά νέες τέχνες και τεχνικές στην Ελλάδα. Και όσοι ασχολείστε και μένετε στην Ελλάδα έχετε δει την πορεία γενικά και των μαγαζιών, είτε κανονικά είτε ηλεκτρονικά, τα μπλογκς, τα κανάλια στο YouTube, και τους χώρους που γίνονται τα μαθήματα σε όλη τη χώρα. Όλα αυτά που σε άλλες χώρες θεωρούνται ήδη δεδομένα και υπάρχουν σαν μανιτάρια σε κάθε χωριό και σε κάθε πόλη, εδώ είναι σαφώς ακόμα πολύ λιγότερα σε αριθμό και πολύ πιο πολύτιμα για εμάς που ασχολούμαστε με αυτά.
Ένα από τα τελευταία ηλεκτρονικά μαγαζιά είναι λοιπόν το marmalena.gr της Μαριαλένας Χατζηιωαννίδη, κόρη φυσικά της Μάνιας Χατζηιωαννίδη, η οποία τελευταία έγραψε και το βιβλίο που αγόρασα. Για αυτούς που δεν το ξέρουν, η Μάνια έχει γράψει το Πρώτο βιβλίο για Πατσγουρκ και Quilting στα Ελληνικά, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν άνθρωποι που δεν ξέρουν τίποτα για αυτή την τέχνη και τις τεχνικές της να διαβάσουν, να μάθουν και να κολλήσουν  την αγάπη για το Πατσγουορκ!! Η Μάνια δε, εκτός από συγγραφέας του βιβλίου, είναι πρόεδρος του πρώτου Ελληνικού Συλλόγου Πατσγουορκ  και μια από τις δασκάλες στα μαθήματα που γίνονται στην Αθήνα και σε όποιες άλλες περιοχές μπορεί να φτάσει!! Εξαιρετικός Άνθρωπος, μητέρα και γιαγιά, μεταδίδει την αγάπη για ό,τι κάνει στους άλλους με τέτοια ευκολία, τι να σας πω και τι να σας ξαναπω! Για περισσότερες πληροφορίες, το μπλογκ της είναι το maniaforquilts.com, και εκεί μπορείτε να δείτε και εικόνες από το εσωτερικό του βιβλίου της για να πάρετε μια ιδέα!! Σε μια επόμενη ανάρτηση, θα αναφερθώ πως έτυχε να γνωρίσω από κοντά τη Μάνια, την Μαριαλένα και ορισμένες από τις υπόλοιπες κοπέλες του Συλλόγου Πατσγουορκ, οι οποίες είναι όλες τους εξαιρετικές!!!
 59712-20160219_192503
Στα άλλα νέα της ημέρας, το δεύτερο πράγμα που αγόρασα ήταν ένας τετράγωνος χάρακας 6*6 ίντσες, γιατί όταν έχω να τετραγωνίσω ένα σωρό τρίγωνα που τα ενώνω σε νέα τετράγωνα και πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη διάσταση, αντί να παιδεύομαι με τον μεγαλύτερο χάρακα, πήρα ένα μικρότερο να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα. Η γλυκιά Μαριαλένα μου έστειλε και ένα μπλε φερμουάρ και η Μάνια μου έγραψε μια αφιέρωση στο βιβλίο της, λες και πήρα δώρο για άλλη μια φορά.  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπημένες φίλες!!! Η ανυπομονησία μέχρι να πάρω το πακέτο βέβαια, δεν το συζητώ!!!
Αυτά τα νέα μας μέχρι στιγμής, εύχομαι σε όλους ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο!!!
Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας!!!
Advertisements