Κυματιστή κουβέρτα με βελονάκι

Γεια σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά!! Σε αυτή την ανάρτηση θα σας πω επιτέλους για την πλεκτή κουβερτούλα με το βελονάκι που είχα αναφέρει στην αρχική μου ανάρτηση με την λίστα των έργων που ήθελα να τελειώσω για φέτος!! Επιπλέον θα σας δείξω την παραλλαγή σε χρώματα που έκανα το μωρουδιακό κουβερτάκι για τους φίλους μου. Τώρα που το  μωρό γεννήθηκε και είναι καλά μαμά και μπέμπης και η κουβέρτα παραδόθηκε, μπορώ να αποκαλύψω σε φωτογραφίες και τις δύο κουβέρτες!!

Τον Οκτώβριο λοιπόν του 2015, είχα περάσει από το μαγαζί με τα νήματα «Πλέκω» εδώ στα Χανιά, που το έχει η φίλη μου η Τζούλι! Πάω και εγώ χαρούμενη στο μαγαζί να πω μια καλησπέρα και μου λένε η Τζούλι και η Μαρία «Ξέρεις, ξεκινάει ένα διήμερο σεμινάριο για την κουβέρτα με το βελονάκι που βλέπεις στη βιτρίνα. Θα έρθει μια κοπέλα από την Αθήνα, η Κίκα, και θα κάνει το σεμινάριο, κοστίζει τόσο, και μπορείς να διαλέξεις τα νήματά σου, αν θέλεις να κάνεις το ίδιο μέγεθος θα χρειαστείς τόσο νήμα και βελονάκια τάδε και τάδε». Χαρά εγώ, ναι, βέβαια, να δηλώσω συμμετοχή αμέσως, γιατί στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να κάνω κάτι παρόμοιο με οδηγίες που βρήκα στο διαδίκτυο, αλλά στο τέλος το παράτησα μετά τις 2-3 πρώτες σειρές που άλλαζε και το χρώμα στα νήματα, είχα μπερδευτεί! Δηλώνω λοιπόν συμμετοχή με χαρά που θα γνωρίσω και άλλες πλέκτριες, μου λέει και η Μαρία ότι καλό θα ήταν να διαλέξω χρώματα νωρίτερα από το σεμινάριο για να μην τρέχω τελευταία στιγμή, το οποίο τελικά ήταν μια τέλεια ιδέα. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να διαλέγεις χρώματα τελικά??? Άστε δε που με την αγορά των νημάτων είχα και μια ανυπομονησία για το μάθημα, μια χαρά, μια προσμονή να το πω!! Τα χρώματα που έβαλα τελικά ήταν το κίτρινο, το τουρκουάζ, το λευκό και το καφέ, ήταν τα Cotton Merino από την εταιρία Drops. Ήθελα να φτιάξω μια κουβέρτα για τον καναπέ, όχι πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή, σαν το μέγεθος της κουβέρτας που είχαν στη βιτρίνα του μαγαζιού, ήταν ιδανική! Μπορεί να ήταν ένα προτζεκτ καθαρά για μένα, αλλά ειλικρινά ήθελα να μάθω από πρώτο χέρι και την τεχνική και τα μυστικά που έχει. Τελικά είναι τόσο ηρεμιστικό να πλέκεις με το βελονάκι, τι να πω, σαν να έχεις κάνει καμιά ώρα γιόγκα και στο καπάκι σπα, και λίγα λέω!!

Η κουβέρτα στο μεγαλείο της.

f3b51-20160227_203535

Μόλις τελείωσα την κουβέρτα, έλαβα τα νέα για το μωρό των φίλων μου και αφού μου άρεσε το σχέδιο πάρα πολύ, είπα να το χρησιμοποιήσω ξανά. Αυτά ήταν τα χρώματα που διάλεξα για αυτούς, και τους άρεσε ο συνδυασμός!

92c77-12546160_10156497116165002_1161277114_o

Και αυτή ήταν η κουβέρτα που έφτιαξα για το μωράκι τους, μέγεθος περίπου 60×90εκ.
7f831-20160216_074940

Για κάποιο λόγο ήθελα να χρησιμοποιήσω ό,τι νήμα που είχε περισσέψει από το πλεκτό και να το πλέξω γύρω γύρω από την κουβέρτα σαν πλαίσιο, σαν μπορντούρα. Αν και δεν μπορούσα να βρω πουθενά οδηγίες για  αυτό το πράγμα, αποφάσισα να το πάω λίγο στην τύχη και να το φτιάξω όπως μπορώ καλύτερα. Σε περίπτωση που το δει κάποιος και ξέρει να με συμβουλέψει πάνω σε αυτό, ευπρόσδεκτα τα σχόλια, αν και την κουβέρτα την έδωσα έτσι, με λάθη και με πολύ αγάπη όμως!!!

10bb6-20160216_075148

fa6c9-20160216_075140

6597a-20160216_075125

Αυτά είναι τα νέα μέχρι στιγμής. Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας στην επόμενη ανάρτηση τα νέα για το The Splendid Sampler, ένα διαδικτυακό ράβουμε-όλοι-μαζί (εεεε δεν το λες και εύκολα αυτό, στα αγγλικά λέγεται QAL=quilt-along), το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και έχει πάνω από 10,000 μέλη σε όλο τον κόσμο!!! Το εγχείρημα αυτό έχει όχι απλώς οργανωθεί, αλλά ενορχηστρωθεί από την Pat Sloanκαι την Jane Davidson. Στο πλάι της ανάρτησης θα δείτε και το σχετικό σηματάκι το οποίο σας πάει κατευθείαν στη σχετική σελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτά λοιπόν τα νέα μέχρι στιγμής, ειλικρινά θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας. Σας ευχαριστώ που είσαστε εδώ. Να είστε καλά πάντα. Γεια σας!!

Advertisements