Κουβέρτα Πλεκτή

Όπως αναφέρει ο τίτλος, αυτό το κείμενο θα ασχοληθεί με την πρόοδο που έχω κάνει έως τώρα σε ένα από τα μισο-τελειωμένα έργα μου, την κουβέρτα που ξεκίνησα μέσα από την ομάδα πλεξίματος που διοργάνωσε η φίλη μου Τζούλι, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος νημάτων “Πλέκω..” στα Χανιά. Και όπως υποσχέθηκα, αυτό το κείμενο θα είναι και στα Ελληνικά, για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το ιστολόγιό μου. Την πρώτη φορά που ανέφερα στο FB ότι ξεκίνησα το μπλογκ και ανέβασα επιτέλους κάτι, όλοι οι φίλοι μου έσπευσαν να μου ευχηθούν καλή αρχή και γενικά έλαβα τόσα πολλά και υπέροχα σχόλια, για τα οποία ειλικρινά θα είμαι ευγνώμων!!

Η ιστορία με αυτό το πρότζεκτ ξεκινάει ως εξής: Πήρα τα σχέδια που ήταν να κάνω κάθε εβδομάδα, διάλεξα τα χρώματα στα νήματα και αγόρασα όσα θα χρειαζόμουν και ξεκίνησα να πλέκω. Η πρώτη εβδομάδα είχε το παρακάτω σχέδιο:
2a59a-20160116_113950
Μια μικρή παρένθεση, θεωρώ τον εαυτό μου αρχάρια/ενδιάμεση πλέκτρια, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και είμαι πρόθυμη να μάθω νέα σχέδια και τεχνικές. Η δεύτερη εβδομάδα είχε το παρακάτω σχέδιο, το οποίο νομίζω ξήλωσα και ξαναέφτιαξα 3 φορές μέχρι να καταλάβω τι κάνω:
280f2-20160116_114016
Η εβδομάδα 3 είχε το αστέρι:
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Η τέταρτη εβδομάδα είχε σαν σχέδιο την καρδιά. Μόλις έκανα το πρώτο μπλοκ συνειδητοποίησα πως δεν μου άρεσε αρκετά που η καρδιά στα πλάγια ήταν λίγο μυτερή και αποφάσισα να το αλλάξω και να την κάνω λίγο πιο στρογγυλή στα επόμενα μπλοκς:
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Η πέμπτη εβδομάδα είχε (δείτε μετάφραση τώρα) τα φιλιά της δαντέλας (δεν μεταφράζεται βρε παιδί μου χωρίς να γελάς!!!). Τέλος πάντων, ήταν αρκετά βατό γιατί είχα εξασκηθεί στο σχέδιο της δεύτερης εβδομάδας:
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Η έκτη εβδομάδα είχε την γαλλική πλεξίδα, το οποίο ειλικρινά νομίζω το άφησα για τελευταίο γιατί μου φάνηκε τόσο μα τόσο δύσκολο!!! ( και που να ήξερα, που μάλλον το ήξερα αλλά το είχα ξεχάσει, ό,τι για τελείωμα της κουβέρτας, θα έπρεπε να πλέξω μια τεράστια σε μήκος πλεξίδα!!!)
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Η έβδομη εβδομάδα είχε τα τούβλα, ένα σχέδιο πολύ απλό και γρήγορο:
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Ωραία, και φτάνουμε στο τελευταίο σχέδιο, το English rib, δεν μπαίνω στον κόπο να το μεταφράσω, θα γελάμε για μέρες. Έφτιαξα το πρώτο (να’ναι καλά το αγαπημένο youtube) και μετά αποφάσισα να γυρίσω στο σχέδιο της έκτης εβδομάδας με τις γαλλικές πλεξίδες γιατί ξαφνικά μου φάνηκαν τόσο εύκολες!!! Φυσικά στο σχέδιο αυτό το English rib, κάπου στη μέση έκανα λάθος, φυσικά το είδα στο τέλος, και φυσικά αποφάσισα να μη το διορθώσω, να το αφήσω ως έχει και να προσέχω στα επόμενα μπλοκάκια να τα κάνω σωστά!!! Τα οποία μπλοκάκια θα τα κάνω αφού ενώσω όοολα τα υπόλοιπα μπλοκάκια μεταξύ τους. Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι πιο δύσκολο, το σχέδιο 8 ή να ενώσω όλα τα κομμάτια μεταξύ τους?
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Φτάσαμε στο τέλος λοιπόν. Κατάφερα να ενώσω μερικά κομμάτια μεταξύ τους. Τα ενώνω σε σειρά και μετά τη μια σειρά με την επόμενη. Μέχρι στιγμής έχω ενώσει τέσσερις σειρές, και δεν είμαι και τόσο ικανοποιημένη με τις ενώσεις, αλλά δεν έχω και τόσο υπομονή με τις ενώσεις, αυτό το κομμάτι το βρίσκω τόσο βαρετό!!! Δεν είναι κακό να το πω ότι το βρίσκω βαρετό, δεν γίνεται να μας αρέσουν όλα στη ζωή. Νομίζω πάντως κάποια στιγμή θα τα καταφέρω και θα τις αγαπήσω τις ενώσεις, θα χρειαστεί σε άλλο έργο να κάνω ενώσεις και θα ζοριστώ και θα τις καταφέρω τόσο καλά που θα τις αγαπήσω, θα δεις!! Στο μεταξύ, ξεκίνησα την πλεξίδα για το τελείωμα, φαντάσου βαρεμάρα με την ένωση των κομματιών!! Και δεν έχω ολοκληρώσει και το σχέδιο 8, μου λείπουν 3 κομμάτια και εκεί…
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Knit-along blanket in progress - Κουβέρτα Πλεκτή
Θα υπάρξει συνέχεια στο κείμενο αυτό μόλις ενώσω τα κομμάτια και ολοκληρωθεί η κουβέρτα. Την οποία αγαπώ ήδη, από τη στιγμή που αγόρασα το νήμα. Το οποίο είναι τόσο μαλακό και εύκολο να πλέξεις. Είναι το Big Merino της εταιρίας Drops = ΑΓΑΠΗ!!!
Μέχρι την επόμενη φορά, να προσέχετε και να είστε χαρούμενοι!!!
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε όλο αυτό το κείμενο!!!
Advertisements