Δειγματολόγιο – μπλοκ 1-3

Γεια σας! Ελπίζω να είστε καλά!

 

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη να σας παρουσιάσω το The Splendid Sampler. Είναι ένα από τα ράβουμε-όλοι-μαζί πρότζεκτς (QAL) το οποίο έχει 100 διαφορετικά τετράγωνα μπλοκάκια από 100 διαφορετικούς σχεδιαστές! Δεν είναι φοβερό??? Όπως σας ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση, το προτζεκτ αυτό ανήκει και σχεδιάστηκε από την Pat Sloanκαι την Jane Davidson. Τα σχέδια βγαίνουν δυο φορές μέσα στην εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες και μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε σχέδια, και σήμερα βγαίνει και το έκτο σχέδιο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο δημοφιλής είναι η σελίδα στο Facebook, ειλικρινά γίνεται χαμός. Έχει ήδη 17.156 μέλη στο διαδίκτυο από όλο τον κόσμο!!! Από την Ελλάδα ξέρω πως είμαστε τουλάχιστον τρία μέλη, εγώ, η Μάνια Χατζηιωαννίδη και η Έφη Ραπτάκη, που είμαστε φίλες και από τον Ελληνικό Σύλλογο Πατσγουωρκ.

 

Το προτζεκτ λοιπόν αποτελείται από 100 διαφορετικά τετράγωνα μπλοκάκια μεγέθους 6 ιντσών (περίπου 15.25εκ), με ένα σωρό τεχνικές τις οποίες δεν μπορώ να μεταφράσω εκτός από το απλό πάτσγουωρκ που ενώνεις κομματάκια μεταξύ τους και τα απλικέ κομμάτια, τα υπόλοιπα δεν ξέρω πως λέγονται στα ελληνικά, αλλά στα αγγλικά είναι πολύ διαδεδομένες τεχνικές! Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα υφασμάτων που πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς, μπορεί να βάλει ό,τι θέλει. Εγώ χρησιμοποιώ υφάσματα από τις σειρές Atelier, Whitewashed Cottage και Printemps από τις σχεδιάστριες 3 Sisters  για την εταιρία Moda.  Είχα ήδη ορισμένα υφάσματα από τη σειρά Atelier, τα οποία είχα χρησιμοποιήσει για να φτιάξω μια τσάντα, και επειδή είχαν τα χρώματα που ήθελα και για αυτό το προτζεκτ, αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω και να προσθέσω ορισμένους πιο ανοιχτούς τόνους από τις σειρές WhitewashedCottage και Printemps. Τα υφάσματα αυτά τα πήρα από το Hulu, ένα διαδικτυακό κατάστημα στο Ντέβον, στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Για να μην πολυλογούμε, αυτά είναι τα τρία πρώτα μπλοκάκια που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.

Block 1 – Hearts aflutter, by Pat Sloan

 The Splendid Sampler - blocks 1-3

Block 2 – Wings, by Jane Davidson

 

The Splendid Sampler - blocks 1-3

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τα δυο μπλοκάκια που έφτιαξα από το ίδιο σχέδιο. Το αριστερό  είναι πιο κοντά στη διάσταση 6 ίντσες με περιθώριο ραφής ¼ της ίντσας. Το δεξί μπλοκάκι είναι μεγαλύτερο γιατί χρησιμοποίησα το scant ¼ της ίντσας περιθώριο ραφής (σαν να λέμε 1-2 χιλιοστά πιο στενό περιθώριο) το οποίο δεν θα χρησιμοποιήσω στο κανονικό πάπλωμα. Θεωρώ ότι στο τέλος θα καταλήξω με αρκετά μπλοκάκια «λιγότερο τυχερά», τα οποία όμως θα βρουν τη θέση τους σε ένα άλλο πάπλωμα.

a0418-20160303_065748

Block 3 – Lots of Love, by Melissa Corry

 The Splendid Sampler - blocks 1-3

 

Υπάρχουν ακόμα διάφορα μικρά έργα σαν μπόνους που δημοσιοποιούνται αρκετά συχνά. Βασικά αν πάει κανείς στη σχετική σελίδα θα βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται για διάφορα θέματα που αφορούν το πρότζεκτ.

 

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το έκτο σχέδιο πρέπει να έχει ήδη βγει. Θα παρουσιάσω τα σχέδια 4-6 στην επόμενη ανάρτηση. Πείτε μου αν συμμετέχετε κι εσείς σε αυτή την ομάδα και το έργο. Είναι πάντως από αυτά τα έργα που μπορείς να κάνεις όσα μπλοκάκια θέλεις, δεν είναι απαραίτητο να τα κάνεις όλα, και ορισμένα μπορείς να τα κάνεις διπλά και τριπλά αν σου αρέσουν πάρα πολύ. Επίσης κάποιος άλλος έχει κάνει τα μαθηματικά που χρειάζονται για τις διαστάσεις και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις τα υφάσματά σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου δίνονται. Για μένα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δουλέψω με μικρά κομματάκια υφασμάτων και να προσέξω το περιθώριο ραφής (είναι σαν να κάνεις δείγμα στο πλέξιμο – αν καταλαβαίνετε τι εννοώ!), και επίσης να δουλέψω σε σχέδια που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να μην έμπαινα στον κόπο να ράψω. Μπορεί να είναι στο όριο των πραγμάτων που κάνω με άνεση, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη που κάθε φορά κάνω και κάτι καινούριο!! Νομίζω η χαρά μου φαίνεται!! Έχω καρφιτσώσει και το κουμπάκι του προτζεκτ που σε πάει κατευθείαν στην σελίδα, πολύ χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό!! Αν κάποιος από εσάς συμμετέχει, πείτε μου, και αν θέλετε ανεβάστε εδώ και φωτογραφίες να τα μοιραστούμε και με άλλους!!

Δεν ξέρω με τι θα ασχοληθώ στην επόμενη ανάρτηση, προς το παρόν είμαι σούπερ χαρούμενη με αυτό το προτζεκτ!!! Έχω μερικά στο μυαλό μου, αλλά θα δούμε πως θα πάει. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ. Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά και ασφαλείς. Γεια σας!!

Advertisements